۱۳۹۱ شهریور ۶, دوشنبه

پادشاه تابع قانون



سلطان سنجرروزی به سوی طالقان میرفت، کودکی از اهل طالقان برروی دیوار خانه نشسته بود ، سلطان گمان کردکه پرنده است ، اورا هدف تیر قرار داد تا صید کند ؛ تیربه سینه کودک خورد واواز بالا ی دیوار به زمین افتاد ، سلطان سنجر به همراهان گفت : پرنده را زدم، بروید آن را بیاورید ؛ آن ها رفتند وبازگشتند وگفتند : ((آن صید ، پرنده نبود ، بلکه کودکی بوده که متاسفانه مرده است. ))

سلطان بسیارناراحت شد ، کنار جنازه کودک آمد ، وقتی که اورا در آن حال دید، بسیار گریه کرد وامر کرد در همانجا خیمه بزنند واولیای کودک را حاضر نمایند ؛ آن ها حاضر شدند و سلطان پس از معذرت خواهی ، طشتی را پر از سکه های طلا کرد و شمشیری بر روی طشت نهاده به پدر کودک گفت : (( من طاقت آتش دوزخ را ندارم ؛ این حادثه متا سفانه به وجود آمده ،‌اکنون یا این شمشیر را برداروگردن مرا بزن و قصاص کن ، و یا سکه های طلای داخل طشت را به عنوان دیه بردار و ازمن راضی شو.))

پدر آن کودک سلطان را عفو کرد،و سلطان آن طشت پراز سکه ها رابه اوداد ، پدر کودک آن سکه ها را پذیرفته برای خود سرمایه کرد و از ثروتمندان معروف طالقان گردید .

به انتخاب : اناهیتا سیاووش متعلم صنف سوم

۱۳۹۱ شهریور ۲, پنجشنبه

استغاثه اطفال از نداشتن میدان های ورزشی و جاهای مناسب تفریحی


کاووس سیاووش-
اطفال مناطق قلعه ی وکیل، قلعه ی خیاط، قلعه ی نجار، یکه توت، بی بی مهرو، مکروریان 4، بلاکهای هوایی و غیره از نبود میدان های ورزشی و پارکهای تفریحی شکایت دارند و از دولت میخواهند که حد اقل جایی را برایشان برای تفریح و ورزش مشخص و با وسایل سپورتی مجهز سازد تا آنان بتوانند در آن محلات به ورزش، تفریح و رفع خسته گی بپردازند.

در مناطق یاد شده حتا یک محل مناسب ورزشی و یا تفریحی وجود ندارد؛ چیزی که همه ی اطفال و فامیل هایشان را مأیوس ساخته اینست که در ساحه ی مکروریان چهارم یک میدان ورزشی و تفریحی که اطفال میتوانستند حد اقل رفع خسته گی و ورزش نمایند وجود داشت اما آن را طوری راهجوری کردند که بلند منزل خلاف نقشه ی 9 طبقه یی سازند و در مقابل دولت به خانواده های اطفال مکروریان چهار وعده ی ساختن پارک و میدان ورزشی را سپرد که متأسفانه تا امروز کسی یادی از ساختن آن میدان و یا ساحه ی تفریحی نکرد.

در مناطق قلعه ی وکیل، قلعه ی خاطر، قلعه ی خیاط، قلعه ی نجار، بی بی مهرو و غیره اطفال در کنار زباله ها، کنار جویچه های پر از بوی تعفن، کنار تشناب ها و مناطق آلوده به کثافات بازی میکنند که این امر نه تنها به صحت اطفال مضر است بلکه باعث بروز امراض خطرناکی نیز میگردد.

فقدان کلینیک های حمای ی طفل و مادر در محلات متذکره شدیداً احساس میگردد.  در این ساحات دور مانده از چشم دولت حتا اگر کلینیکی هم وجود داشته باشد آنرا هم در کنار زباله ها، مستراح ها و جویه های آلوده به کثافات خواهید یافت.

ساحه ی سبز و محیط زیست مناسب فواید زیادی برای رشد معنوی انسان و خصوصاً اطفال دارد. اطفالیکه در محیط سالم و فضای پاک بزرگ میشوند صحتمند و از نظر روحی آماده ی جذب مسایل تعلیم و تربیه در مکاتب میباشند. فقدان ساحه ی سپورتی و ساحه ی سبز همزمان با بیکاری اطفال و جوانان باعث بسا انحرافات اخلاقی و اجتماعی میگردد، اطفال و جوانانیکه بیکار اند و حد اقل چند میدان فوتبال، والیبال، بسکتبال و تفریحهای سالم ندارند در معرض خطر آلودگی به اعتیاد به مواد مخدر و یا ارتکاب جرایم جنایی میباشند. تجربه نشان داده در شهر هایی که شرایط سرگرمی و سپورت برای جوانان مساعد بوده گراف جرایم به مراتب پایین تر از شهر هاییست که در آن اطفال و جوانان بی سرنوشت و بی کار آنهم در شرایط محیط زیست آلوده به کثافات زندگی میکنند. در بعضی حالات در شهر کابل دیده شده که حتا سپورت و ساحات سپورتی را غاصبان زمین تجارتی و انحصاری ساخته اند. چنانکه در لب جر در خیر خانه ساحه ی وسیعی را شخصی از زمین های حکومت به شکلی از اشکال گرفته آنرا میدان سپورت ساخته و از هر تیم برای اجرای یک مسابقه سه هزار و پنجصد افغانی میگیرد. در شهر کابل که پایتخت کشور است با نفوس چهار تا پنج میلیون نفر وقتی به سپورت، ساحه ی سبز و صحت اطفال و جوانان توجه نشود چگونه میتوان در مناطق دور دست توقع توجه به محیط زیست و میدان های سپورتی اطفال را داشت، اما طوریکه ناظران حکایت میکنند در بعضی ولایات به مقایسه ی مرکز کارهای زیادی برای اطفال صورت گرفته و جای تأسف است که در مرکز شهر کابل و در جوار سرکی که میدان هوایی کشور را به ارگ ریاست جمهوری وصل میکند هیچگونه توجه به وضعیت محیط زیست و سپورت اطفال صورت نمیگیرد. حتا با حفظ تغافل و تنبلی نیز دولتمردان حد اقل بخاطر آبروی خودشان در چنین ساحاتی که هر روز ده ها میهمان خارجی، رؤسای جمهور، صدر اعظم ها، وزرا و نمایندگان سازمان ملل در آن رفت و آمد دارند باید محلات آبرومند ورزشی و سپورتی برای اطفال ایجاد کنند.

اطفال در حیرت اند که این شکوه ها را به کی گویند و به کدام گوش شنوا آن را برسانند تا حد اقل این خواسته ها را بشنود و به آن توجهی نماید.

۱۳۹۱ مرداد ۳۰, دوشنبه

آموزش زبان دوم



کودک از بدو تولد حس شنوایی فوق‌العاده‌ای دارد که به او اجازه می‌دهد اصوات مختلف را از هم تشخیص دهد. اگر از‌‌ همان بدو تولد با کودک با دو زبان صحبت کنیم او توانایی درک هر دو زبان پیدا می‌کند. این کودک دیر زبان باز خواهد کرد...زیرا با دایره وسیعی از لغات مواجه می‌شود که باید آن‌ها را پردازش کند و در نتیجه دیر زبان باز می‌کند وگاهی لغات دو زبان را با هم مخلوط می‌کند، ولی بعد از مدتی و در صورت مداومت کار برایش عادی می‌شود. این حالت کاملا طبیعی است و در ۴- ۳ سالگی از بین می‌رود. این نکته را به یاد داشته باشید که هرگز برای آموختن یا حرف زدن یک زبان نباید به کودک فشار آورد. همیشه با کوچک‌ترین پیشرفتش او را تشویق کنید و در صورت ناکامی‌اش در هیچ صورتی نگرانی خود را به او نشان ندهید زیرا ممکن است در حرف زدنش دچار مشکل شود. البته بهتر است آموزش زبان دوم را پس از تکمیل زبان اول و کامل شدن دایره لغات کودک آغاز کنیم، زیرا کودک معمولا در ۳ تا5/3سالگی به این مهارت دست می‌یابد. می‌توان هم‌زمان با شروع مهدکودک آموزش زبان دوم را آن هم به طور غیرمستقیم آغاز كرد و آموزش مستقیم را با شروع مدرسه ادامه داد.

--از صفحه ی فیس بوک مادرانه

۱۳۹۱ مرداد ۲۸, شنبه

با لبخند این کودک عید را برایتان تبریک میگوییم!


انجام این کارها آسیبی به تربیت کودک نمی زند


بسیاری از پدرها و مادرها در برخورد با کودک خود به مسائلی بر می خورند که یافتن پاسخی برای آنها آسان نیست. آیا لازم است کودکم را هر زمان که بخواهد بغل کنم؟ اشکالی دارد اگر درخواست او را رد کنم؟ و بسیاری از پرسش های دیگری که در مراحل مختلف رشد کودک پیش می آید. در اینجا به 9 مورد اشاره می کنیم که انجام آنه...ا در حد معقول آسیبی به روند تربیت کودک نخواهد زد:



1.بغل کردن کودک


خیلی ها معتقدند که اگر پسر بچه ای به اندازه کافی بزرگ شده و می تواند راه برود، دیگر نباید او را بغل کرد. اما فکرش را بکنید. او بعدها بزرگتر خواهد شد و قبل از اینکه ما متوجه شویم احساس استقلال خواهد کرد. آن وقت دیگر دست ما را نخواهد گرفت و از خودمان می پرسیم که چرا پسرم با من ارتباط بر قرار نمی کند. پس حالا که پسرتان هنوز کوچک است بغلش کنید و از وجود او لذت برید.



2. نه گفتن


بسیاری از ما خاطرات بدی از نه شنیدن داریم. وقتی در کودکی چیزی را از پدر و مادرمان خواسته ایم و پاسخ آنها منفی بوده است. خیلی از پدر و مادرها با یادآوری خاطره نه شنیدن خودشان به خود قول می دهند که تا جایی که می توانند توقعات فرزند خود را برآورده کنند. غافل از اینکه طبیعتا بچه ها هرچه بیشتر داشته باشند بیشتر می خواهند. اما وقتی به نه شنیدن عادت کنند، خواسته های خود را تعدیل خواهند کرد و تنها توقعات منطقی خود را بیان می کنند.



3. بدون بچه ها سفر کردن


بسیاری از پدر و مادرها به محض تولد کودکشان، یا به کلی قید سفر رفتن را می زنند، یا حاضر می شوند او را با خود ببرند و بخش زیادی از وقت خود را صرف نگهداری و رسیدگی به او کنند (و از سفرشان آن طور که باید لذت نبرند). هیچ اشکالی ندارد اگر بچه ها را به پدر بزرگ و مادربزرگشان بسپارید و به یک سفر چندروزه بروید. مطمئن باشید این کار به نفع هر دوی شما است چون هم به آنها ثابت می کنید که دوری از پدر یا مادر مسئله بزرگی نیست، و هم وقتی برای تقویت رابطه خود یا همسرتان خواهید داشت.



4. سپردن بچه به مهدکودک


بسیاری از مادران خانه دار تصور می کنند که چون در خانه هستند سپردن کودک به مهدکودک کار ظالمانه ای است. اما یادتان باشد لزومی ندارد هر روز او را به مهدکودک ببرید. شاید اگر تنها دو روز در هفته کودکتان برای ساعاتی از منزل دور باشد، بتوانید به کارهای عقب مانده تان رسیدگی کنید یا تفریحات و سرگرمی های خاص خود را داشته باشید. جالب است بدانید که این کار به وضعیت احساسی مادر کمک خواهد کرد.



5. فست فود و شکلات


اکثر مادران به تغذیه کودکشان توجه دارند و دوست دارند برنامه غذایی سالمی برای او در نظر بگیرند. اما آیا می توان برقی را که موقع دیدن پیتزا، سیب زمینی سرخ شده و شکلات در نگاه بچه ها هست نادیده گرفت؟! بد نیست اگر هر از گاهی به بچه ها اجازه بدهیم آنچه را که دوست دارند بخورند . با این کار بچه ها نسبت به غذاهای نه چندان مفید حریص نخواهند شد، و چه بسا



6. تماشای تلویزیون


شاید بهتر باشد همه قوانین را در یک جمله خلاصه کرد :افراط و تفریط نکنید.

هیچ پدر و مادری از داشتن کودک تنبل و کم تحرکی که همه وقتش را در مقابل تلویزیون می گذراند خوشحال نمی شود، اما کلاً ممنوع کردن تلویزیون هم عاقلانه به نظر نمی رسد. شاید یک کارتون 20 دقیقه ای فرصتی باشد برای اینکه شما هم استراحتی بکنید، خانه را تمیز کنید یا مسواک بزنید!



7. با لباس معمولی به رختخواب رفتن


بعضی از پدر و مادرها بر پوشیدن لباس خواب یا پیژامه تاکید دارند و دوست دارند این عادت را به فرزند خود نیز منتقل کنند. تصور کنید از یک مهمانی بازگشته اید و کودکتان در اتومبیل به خواب رفته است. هیچ اشکالی ندارد اگر به جای برهم زدن خواب عمیق او، او را با همان لباس ها به تختخوابش منتقل کنید. فراموش نکنید سختگیری بیش از اندازه لجبازی و مقاوت کودک را به دنبال خواهد داشت.



8. پاداش دادن


البته این کار را هم باید در حد تعادل نگه داشت. هرگز نباید این ذهنیت را در کودک ایجاد کرد که برای هر کاری و حتی برای انجام کاری که وظیفه او است جایزه ای در نظر گرفته می شود. اما بیایید منصف باشیم. حتی ما بزرگترها هم گاهی بعضی کارها را نه با میل و رغبت بلکه برای گرفتن پاداش انجام می دهیم. پس بد نیست اگر وقتی کودکمان کاری را بر خلاف میل درونی خود انجام می دهد به او پاداش بدهیم.



منبع:bartarinha.ir

عیدانه بتی کاکا, عیدانه بتی ماما, عید رمضان آمد, عید رمضان آمد

عیدانه بتی کاکا

عیدانه بتی ماما

عید رمضان آمد

عید رمضان آمد

***

کالای نو ما بین

 این خینه به دستها بین

شیرینی وحلوا بین

پوقانه به بالا بین

عید رمضان آمد

عید رمضان آمد

***

عیدی بکنیم هرجا

با خیش واقارب ها

در چرخ فلک پیما

بازی بکنیم یکجا

عید رمضان آمد

عید رمضان آمد



از د.س.ن

به انتخاب: اناهیتا سیاووش

۱۳۹۱ مرداد ۲۶, پنجشنبه

آیا کمپیوتر مانع رشد فکری کودکان می شود؟

 جهان ما هر روز توسط لپ تاپ، جهت یاب الکترونیکی یا تلیفون های هوشمند تحت تاثیرقرار می گیرد. حتی کودکان بسیار خردسال، روزانه ساعت ها دربرابر کمپیوتر می نشینند. بعضی از پژوهشگران مغز نسبت به پیامدهای این ابزارهشدار می دهند.



پروفیسور مانفرید اشپیتسر، متخصص مغز در دانشگاه "اولم" آلمان به خاطر افزایش روز افزون استفاده کمپیوتر توسط کودکان و نوجوانان، خیلی ناراحت است. او از کمپیوتر یا پلی استیشن به عنوان "ماشین های مانع از آموختن" یاد می کند. او هشدار می دهد که نسل بعدی به سختی صدمه می بیند.



تخریب رشد زبانی و گرفتن نمرات بد در مکتب



اشپیتسر در مورد تاثیرات مخرب ابزار کمپیوتری در بین کودکان و نوجوانان می گوید: "تا سنین دو، و سه تا هفت سالگی کودکان در برابر پرده های این رسانه ها هیچ چیزی نمی آموزند و اگر آنها در برابر این ابزار زانو بزنند، در این صورت رشد زبانی شان صدمه می بیند و این ثابت شده است. اگر شما برای یک شاگرد صنف اول، دوم و سوم، یک پلی استیشن بخرید، در این صورت شما نمرات بد و مشکل درسی در مکاتب را به او تحفه داده اید، این ثابت شده است. یک کمپیوتر در یک اتاق شاگرد 15 ساله، نتایج درسی او را در مکتب بدتر می سازد، نه خوبتر؛ این را بررسی های "پیزا" در میان شمار 150 هزار شاگرد ثابت کرده است".




برخی از دانشمندان علوم آموزشی بر این باورند که ابزار دیجیتالی همیشه مخرب نبوده اند.

این پروفیسور در ادامه می افزاید: "این که جوانان وقت خیلی زیادی را با رسانه های دیجیتال سپری می کنند، ثابت شده است که به این وسیله روند آموزش آنها صدمه می بیند". او استدلال می کند، کمپیوتر فعالیت دماغی ما را به غارت می برد.



پروفیسور مانفرید اشپیتسر توانایی مغز را با عضلات بدن مقایسه می کند که در اثر بی تمرینی کوچک تر می شوند. به همین ترتیب اینکه توانایی عقلی تحت شرایط مشخصی کاهش می یابد و حتا می توان میزان آن را اندازه گیری کرد. به طور مثال اگر کسی پی هم از ابزار جهت یاب دیجیتال کار بگیرد تا به هدف برسد، توانایی جهت یابی مغز او تضعیف می شود.



این پروفیسور متخصص مغز می افزاید که در این صورت نه تنها توانایی جهت یابی کاهش می یابد، بلکه حجم آن بخش مغز که به نام "هیپو کامپوس" یا "اسبک مغز" یاد می شود، نیز خردتر می گردد.



به همین دلیل پژوهشگران مغز نسبت به استفاده بیش از اندازه از کمپیوتر توسط کودکان هشدار می دهند؛ اما تاکید زیاد پروفیسور اشپیتسر در باره نقش تخریبی کمپیوتر بر رشد فکری کودکان در میان کارشناسان امور آموزش مورد مناقشه نیز است.



اشتیفان اوفن انگر، پروفیسور امور تربیه رسانه ها در دانشگاه شهر ماینس آلمان یکی از منتقدان او است. او می گوید: "من مخالف این دیدگاه هستم که کسی با این تعمیم دادن بگوید که کمپیوتر همه چیز را بدتر کرده است و پیش از آن همه چیز بهتر بوده است؛ این ادعا درست نیست".



پروفیسور اوفن انگر نیز مخالف آن است که کودکان ساعت ها در برابر تلویزیون یا کمپیوتر بنشینند. او به تایید دیگاه پژوهشگر مغز می افزاید: "پدر و مادرهای بسیار جدی وجود دارند که فکر می کنند اگر کودکان زودتر به استفاده از کمپیوتر آغاز کنند، آنها در آینده شانس های بهتری در یافتن شغل و کار خواهند داشت. این کاملا دیدگاه مزخرفی است".



اوفن انگر تاکید می کند که خانواده ها باید متوجه جنبه های مثبت و منفی این رسانه ها باشند و با روشنگری، کودکان خود را متوجه این امر کنند. اگر پدران و مادران ببینند که کودکانشان وقت زیاد را در برابر تلویزیون یا کمپیوتر صرف می کنند، باید با آن ها در این باره گفتگو کنند.



ریکمن / مبلغ

۱۳۹۱ مرداد ۲۴, سه‌شنبه

مادرمهربان ما




کیست که رنجتان برد

یاغم ودرد تان خورد

کیست که کامتان دهد

کیست که نازتان دهد

مادرمهربان ما. مادر مهربان ما

کیست که در کنا ر تان

گیرد وخنده میکند

کیست به روی ومویتان

بوسه وشانه میزند

مادر مهربان ما. مادر مهربان ما

گرد آورنده : اناهیتا سیاووش

۱۳۹۱ مرداد ۱۹, پنجشنبه

10 راز ویژه در تربیت فرزند


با تشویق كودك، به او می‌آموزید كه بیشتر اوقات، خود را در بالاترین حد شاد زیستن قرار دهد. در این قسمت ده راز پرورش كودكی شاد ارائه می‌شود.

كودك شاد داشته باشید


با تشویق كودك، به او می‌آموزید كه بیشتر اوقات، خود را در بالاترین حد شاد زیستن قرار دهد. در این قسمت ده راز پرورش كودكی شاد ارائه می‌شود.

1. به كودكتان عشق بورزید


اولین راز پرورش كودكی شاد تمجید از اوست. وقتی كودكان بزرگ می‌شوند، دانستن اینكه علایق، عقاید، خصوصیات و استعدادهایشان باارزش تلقی می‌شود، پایه‌گذار شادی سال‌های بعدی زندگیشان خواهد بود. البته پذیرش كودك به معنای چشم‌پوشی همیشگی از خطاهایش نیست. یاد بگیرید كه عملكرد كودك را نقد كنید نه شخصیت او را. همچنین، آنچه را كه از كودك می‌خواهید به او بگویید نه آنچه را كه نمی‌خواهید.

2.افكار مثبت القا كنید


وقتی كودك شما بداند كه به او اطمینان دارید و باورش كرده‌اید، احساس می‌كند كه دست یافتن به همه‌ چیز برایش امكان‌پذیر است. افكار كودك نسبت به خود بیشترین اهمیت را دارد. بنابراین والدین باید افكار مثبت به كودك خود القا كنند.

3. مقررات منصفانه وضع كنید


كودكان كم ‌سن‌ و سال با احساس امنیت شاد می‌شوند. فرض كنید كه در بالای آبشار مرتفعی ایستاده‌اید، در صورتی از ایستادن در آنجا لذت خواهید برد كه حفاظی در برابرتان باشد، در غیر این صورت، دچار اضطراب خواهید شد. كودكان هم این‌گونه‌ هستند. وقتی كه چارچوب محكمی برای رفتارهایشان وجود داشته باشد، آنها پیشرفت می‌كنند.

4. ابعاد مثبت را برجسته كنید


به كودك خود بفهمانید كه هیچ مشكلی وجود ندارد كه به اتفاق هم نتوانید آن را حل كنید. همچنین به او بیاموزید كه خوش‌بین باشد. اگر اتفاق بدی افتاد، با صدای بلند فكر كنید و بگذارید او افكار شما را بشنود: وای، نه... باورم نمی‌شود كه این اتفاق افتاده، اما درستش می‌كنم، چیز مهمی نیست.

5. حلقه شادی كودكتان را كامل كنید


به كودكتان كمك كنید ارتباطات دوستانه‌اش را حفظ كند و گسترش دهد. داشتن ارتباطات قوی و مهارت برقراری آن از شروط اصلی شاد زیستن در آینده است.

6. کودكان را به تحرك بیشتر وادارید


كودكان امروز سنگین‌وزن‌تر هستند و این برای سلامت و شادابی آنها مضر است. كودكان چاق، در مقایسه با سایر كودكان، اعتماد به ‌نفس كمتری دارند و افسرده‌تر هستند. اگر كودكان سرگرمی‌های پرتحرك خارج از خانه را جانشین فعالیت‌های كم‌تحرك خانگی كنند و به‌جای غذاهای آماده‌ای كه فاقد ارزش غذایی است، غذاهای سالم و طبیعی بخورند، از فواید شاد زیستن بهره خواهند برد. بازی با سایر كودكان، قدرت خلاقیت كودكتان را تقویت می‌كند و مهارت‌های اجتماعی را به او می‌آموزد.

7. شادی را در جعبه یادگاری‌ها ذخیره كنید


اشیای مورد علاقه كودكتان، عكس‌ها، كارت‌پستال‌ها، یادگاری‌ها، كاردستی‌هایی را كه یادآور خاطرات شاد برای كودك هستند داخل جعبه‌ای قرار دهید. هرگاه كودكتان بیمار است یا غمگین و به لبخندی ساده نیاز دارد، آنها را از جعبه بیرون آورید و به او نشان دهید.

8. لحظات جادویی ارتباط را بیابید


اخیراً از پنج تا هفده ساله‌ها پرسیده شد كه خواهان چه چیزی هستند كه با پول نمی‌شود خرید. همه آنها در پاسخ گفته بودند كه والدین و توجه آنها هستند. كودكان ما می‌خواهند كه به آنها فكر كنیم. برنامه‌هایی ترتیب دهید كه همه اعضای خانواده بتوانند در آن شركت كنند و لذت ببرند (كوهنوردی، پیاده‌روی...). كودكان را در فعالیت‌های روزمره‌تان مانند انجام دادن كارهای خانه، خرید و آبیاری باغچه شریك كنید.

9. ژن تلاش دوباره را به كودك خود منتقل كنید


سعی نكنید كودك خود را از همه ناراحتی‌ها دور نگه دارید. به او كمك كنید بیاموزد چگونه با آنها مواجه شود. اگر شكست درسی یا غیردرسی او را ناامید كرده، كمك كنید تا هرچه سریع‌تر به وضعیت عادی خود برگردد. تشویقش كنید تا احساسات خود را در قالب نوشته یا نقاشی بیان كند. شما الگوی كودكتان هستید. مطمئن شوید كه الگوی مناسبی در مقابل او است. روحیه خود را در هیچ شرایطی نبازید.

10. در او شگفتی ایجاد كنید


هنگامی كه كودك با چیزی بزرگ‌تر از خودش مواجه می‌شود، خواه پدیده‌ای فیزیكی باشد یا معنوی، احساس رضایت خاطر می‌كند. با كودكان درباره عقاید خود، خداوند و مقدسات دینی صحبت كنید. لازم نیست كه او همه جزییات را درك كند. با او در جنگل قدم بزنید، به ستارگان خیره شوید، به تماشای یك كرم كوچك در گل‌ولای بنشینید. احساس مراقبت و توجه در كودكان را پرورش دهید.

(مادرانه)

۱۳۹۱ مرداد ۱۷, سه‌شنبه

اطفال 3 تا 5 سال توانایی زیادی برای یادگیری ریاضیات دارند


آموزش ریاضیات به کودکان در رده سنی 3 تا 5 سال کاری آسان است، و فقط باید به آنها آموخت که چگونه بسیاری از پدیده های پیرامون آنها، با ریاضی مرتبط اند. پروفسور داگ کِلمنتس، از دانشگاه ایالتی نیویورک میگوید"...کودکان 3 تا 5 ساله از توانایی زیادی برای یادگیری ریاضیات بسیار پیچیده برخوردارند...". برای نمونه، میتوان با استفاده از بازی های کامپیوتری، و یا پازل هایی که اشکال هندسی دارند پایه دانش ریاضیات را در کودکان تقویت کرد.-
VisionofAmerica

۱۳۹۱ مرداد ۱۶, دوشنبه

در گرامیداشت از روز شیر مادر» 21 فایده شیر مادر برای نوزاد


1- شیر مادر بر ضریب هوشی نوزاد اثر دارد.



2- شیر مادر باعث تقویت عملکرد ریه های نوزاد می گردد و از مشکلات تنفسی و تنگی نفس جلوگیری می کند.



3- شیر مادر دارای اسیدهای چرب، قند لاکتوز، آب و اسید آمینه می باشد.



4- شیر مادر ضد بیماری می باشد، زیرا آنتی بادی های بدن مادر از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود.



5- شیر مادر از نوزاد در برابر پنومونی (ذات الریه)، مسمومیت غذایی، برونشیت، عفونت های میکروبی، آنفلوآنزا، عفونت گوش، آلرژی، جوش، اسهال و سرخجه محافظت می کند.



6- شیر مادر دارای حداقل 100 جزء می باشد که در شیرخشک یافت نمی شود.



7- مکیدن سینه مادر به رشد فک نوزاد کمک می کند و کودکی که دارای فک محکمی باشد، دندان های سالمی خواهد داشت.



8- شیر مادر دارای فواید روانشناسی نیز می باشد به این ترتیب که کودک به مادر وابسته می شود. در زمان تولد، نوزاد 30 تا 38 سانتی متری خود را می بیند و این فاصله ای است که بین صورت مادر و نوزاد وجود دارد.



9- از طرف دیگر نوزاد از گرمی سینه مادر خود لذت می برد و بیشتر شیر می خورد.



10- کودکانی که از شیر مادر خورده اند، تا سن 15 سالگی کمتر دچار دیابت نوع یک، بیماری MS، بیماری قلبی و سرطان می شوند.



11- کودکان شیر مادر خوار مشکلات روانشناختی، رفتاری و یادگیری کمتری دارند.



12- شیر مادر بهترین غذای نوزاد است. شیر مادر ترکیبی از پروتئین، چربی، کربوهیدرات و مایعاتی است که تمام این ها برای رشد مغز و بدن لازم می باشد.



13- شیرمادر خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را کم می کند.



14- شیرمادر از بسیاری از بیماری ها و مشکلات دوران بزرگسالی نیز جلوگیری می کند. این مشکلات و بیماری ها عبارتند از: چاقی و اضافه وزن، افزایش فشار خون، افزایش کلسترول خون، اگزما، دیابت، آسم و لوسمی (سرطان خون).



15- شیرمادر می تواند میزان استرس و خونریزی پس از زایمان را کم کند.



16- تغذیه نوزاد با شیر مادر در سال اول زندگی، میزان بیماری ها و مرگ و میر ها را کاهش می دهد.



17- شیر مادر دارای اسید چربی است که به رشد مغز نوزاد کمک می کند.



19- نوزادان شیر مادرخوار اضافه وزن نمی یابند، بلکه به وزن مناسب سن و قد می رسند.



20- نوزادان نارسی که شیر مادر می خورند، بهتر رشد می کنند و ضریب هوشی بالاتری نسبت به نوزدان نارسی که شیر خشک می خورند، دارند.



21- شیر مادر همیشه آماده است و احتیاج به گرم کردن و میکروب زدایی ندارد.



6 فایده شیرمادر برای مادر

1- شیردهی احتمال بارداری مجدد را کاهش می دهد.



2- مادرانی که به نوزاد خود شیر داده اند، از بیماری پوکی استخوان، سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، دیابت نوع2 و سلیاک (عدم تحمل گلوتن گندم) در امان می باشند.



3- شیردهی موجب کاهش وزن مادر می شود. مادر مقدار زیادی کالری را برای ساخت شیر از دست می دهد، در نتیجه افزایش وزن دوران بارداری اش کاهش می یابد.



4- مکیدن سینه مادر باعث ترشح هورمونی می شود که این هورمون، رحم را به سرعت به حالت اول خود برمی گرداند.



5- از نظر اقتصادی ارزان ترین شیر و مناسب ترین شیر برای نوزاد، شیر مادر است.



6- مادری که شیر خود را به کودک می دهد، از نظر روحی و جسمی رشد می کند، کمتر احساس خستگی و اضطراب و دلواپسی می کند و حسی قوی برای برقراری ارتباط با نوزاد خود دارد.



تفاوت شیرمادر با شیر خشک

* نوزاد، پروتئین و چربی شیر مادر را بهتر از شیر خشک هضم می کند.



* ترکیبات شیر خشک تا اندازه ای شبیه ترکیبات شیر مادر است، اما مقدار مواد مغذی آن برای همه نوزادان یکسان است. در حالی که شیر هر مادری متناسب با نوزاد خودش است.



* در نوزادانی که با شیشه شیر تغذیه می شوند، اسهال 3 تا 4 بار بیشتر رخ می دهد.



* تحقیقاتی که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد کودکانی که از شیر مادر استفاده می کنند، در دوران کودکی دچار اضافه وزن نمی شوند. در حالی که نوزاد شیر خشک خوار در کودکی 20 تا 30 درصد احتمال اضافه وزن خواهد داشت.



* نوزادانی که در 3 ماه اول زندگی از شیر مادر استفاده می کنند، 34 درصد کمتر از نوزادان شیر خشک خوار احتمال ابتلا به دیابت وابسته به انسولین را خواهند داشت.



* نوزادان شیرمادر خوار نسبت به نوزادان شیرخشک خوار، در بزرگسالی کمتر دچار پرفشاری خون و بیماری های قلبی می شوند.



* نوزاد وقتی خسته شد، می تواند دیگر سینه مادر را مک نزند و مدتی صبر کند و بعد شروع به مک زدن کند، اما در تغذیه با شیشه شیر این امر ممکن نیست.



خواص موجود در شیرمادر

* در اولین روز تولد، کلستروم ( colostrum) که مایعی زرد رنگ و غنی از آنتی بادی است از سینه مادر خارج می شود. این مایع، سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت کرده و از او در مقابل بیماری ها محافظت می کند.



* هنگامی که نوزاد سینه مادر را مک می زند، در ابتدا، شیر آبکی و شیرین می باشد. بعد از مقداری مک زدن، شیر چرب تر و سفت می شود و احتیاجات نوزاد را برای رشد تامین می نماید.



* شیر مادر بر اساس تغییرات آب و هوا تغییر می کند، مثلا در هوای گرم، نوزاد احتیاجی به آب ندارد، زیرا ترکیب شیر مادر تغییر می کند.



* شیر مادر دارای مواد مغذی، آنتی بادی، هورمون، آنتی اکسیدان و دیگر موادی است که نوزاد به آن احتیاج دارد.



* شیر مادر از مواد مغذی موجود در خون و ذخیره غذایی بدن مادر تامین می شود.



* یک مادر سالم روزانه 644 تا 756 گرم شیر تولید می کند. برای تولید این مقدار شیر، 500 کالری انرژی لازم است.



* شیر مادر دارای 330 میلی گرم کلسیم در هر لیتر است.



از کجا بفهمیم که مقدار شیر مادر برای تغذیه نوزاد کافی است؟

- نوزاد غالبا هر 8 تا 12 ساعت یک بار، شیر می خواهد.



- نوزاد 10 تا 15 دقیقه از هر سینه مادر شیر می خورد.



- نوزاد باید حداقل 6 عدد پوشک را در روز خیس کند.



- در ماه اول، نوزاد حداقل 3 بار در روز مدفوع می کند. مدفوع نوزاد زرد و نرم می باشد.



- نوزادان در ابتدا، وزن کم می کنند. اما در عرض 2 هفته تغذیه با شیر مادر، به وزن اولیه خود می رسند.



- نوزاد از ابتدای تولد تا 4 ماهگی، باید 113 تا 117 گرم در هفته، وزن زیاد کند.

انترنت

۱۳۹۱ مرداد ۱۵, یکشنبه

قناعت


اسکندر مقدونی فرمان روای شرق وغرب نزد دیوژانس کلبی رفته گفت:

- ازمن چیزی بطلب؟

دیوژانس روبه اسکندر نموده گفت :

- فقط همینقدر میخواهم که از مقابلم دور شوی تا مانع تابش آفتاب بر من نگردی.

گردآورنده : اناهیتا سیاووش

زیر نظر : کاووس سیاووش

۱۳۹۱ مرداد ۱۲, پنجشنبه

بیایید از زبان استفاده خوب کنیم!


گردآورنده : اناهیتا سیاووش-


پادشاهی به آشپز خود گفت : برایم خوب ترین غذای جهان را بپز!

آشپز برایش زبان پخت .

روز دیگر به آشپز گفت : برایم بد ترین غذای جهان را بپز !

آشپز بازهم برایش زبان پخت .

پادشاه از آشپز پرسید: چگونه زبان را به صفت بهترین وبد ترین غذای جهان برایم پختی ؟

آشپز جواب داد: پادشاها ! زبان را بخاطر آن به عنوان بهترین وبد ترین غذا پختم که باهمین زبان جهان ویران وبا همین زبان جهان آباد میشود .

زیرنظر: کاووس سیاووش

۱۳۹۱ مرداد ۱۱, چهارشنبه

24 نشانه خانواده های خوشبخت

ویدا میرزایی

1. در بین اعضای خانواده جمله "به من چه" یا "به تو چه" رد و بدل نمی شود، چرا که اعضاء، به گفتگو و مشورت منطقی اعتقاد دارند و احساس مسئولیت می کنند.




2. افراد به یکدیگر اعتماد دارند و از این اعتماد سوء استفاده نمی کنند و اعتماد را یکی از پایدارترین ویژگی های ازدواج موفق و خانواده موفق می دانند.



3. تا جایی که امکان دارد با هم هستند و در مهمانی ها یا کارهای مربوط به خانواده تنها نمی روند. آنها، همدلی، همکاری، همفکری، هماهنگی را بقای خانواده خوشبخت می دانند.



4. با هم اتحاد دارند ؛ در مسائل مختلف با گفتگو و مشورت به تفاهم می رسند و سعی می کنند اگر سوء تفاهم به وجود آمد، آن را در درون خود بدون اینکه کسی بفهمد، حل کنند.



5. به سلیقه ها و عقاید یکدیگر آگاه بوده، به آن احترام گذاشته و رعایـت می کنند.



6. نسبت به هم شرم مذموم ندارند ؛ یعنی خواسته های طبیعی خودشان را بدون نگرانی یا خشونت ابراز می کنند.



7. به حریم یکدیگر احترام گذاشته و از حدود مشخص شده خود فراتر نمی روند.



8. نگران سلامت روحی و جسمی یکدیگر بوده و از هم مراقبت می کنند، اگر چنانچه مشکلی به وجود آید سعی وافر در حل مشکل دارند.



9. بیشتر اوقات، لحظات خوشی را که با یکدیگر بوده اند، مرور می کنند. دنبال خاطرات تلخ نیستند. دوست دارند همیشه در خوشی، شادی و نشاط زندگی کنند.



10. برای فامیل و همسایه های خود، اهمیت قائل اند و پذیرای فامیل یکدیگرند.



11. از امور مالی یکدیگر خبر دارند و چیزی را از همدیگر پنهان نمی کنند، صرفه جویی و پس انداز کردن جزء برنامه های اقتصادی خانواده های خوشبخت است.



12. برای رشد یکدیگر تلاش کرده و زمینه پیشرفت خانواده را فراهم کنند.



13. افراد، به هم افقی نگاه می کنند نه عمودی ؛ یعنی هیچ کس خود را برتر از دیگری و در مقام قدرت نمی بیند. دیکتاتوری، زور و قدرت طلبی حاکم نیست.



14. همه اعضای خانواده احساس برنده بودن، موفق بودن و امید داشتن می کنند و خودشان را در زندگی برنده می دانند.



15. در کنار هم، احساس امنیت و آرامش می کنند نه ترس، اضطراب، تنش و یا درگیری.



16. علاقه، عشق، محبت، صفا و یکدلی خود را نسبت به هم ابراز می کنند، هم در رفتار و هم در گفتار.



17. از یکدیگر انتظار بیجا و توقع نامناسب ندارند. توقعی مناسب و در حد توان از همدیگر دارند.



18. اگر مشکلی پیش آید به راه حل فکر می کنند و به دنبال مقصر و گناهکار نمی گردند. دست به علت یابی و ریشه یابی آن مشکل می زنند، و راه حل منطقی ارائه می دهند.



19. مرد، پیوسته به این مسئله می اندیشد که چه کنم تا همسرم خوشحال باشد و راضی به زندگی باشد، و زن می اندیشد که چه کنم تا شوهرم راحت بوده و خوشحال باشد.



20. زن و شوهر، به خاطر همدیگر زندگی می کنند ؛ اول خود بعد دیگران. زندگی آنها به خاطر بچه ها یا ترس از طلاق و حرف مردم نیست.



21. زن و مرد، می توانند هر روز به دنیای اختصاصی یکدیگر نزدیکتر شوند، کار به مسائل خصوصی و زندگی دیگران ندارند.



22. با درخواست های یکدیگر برخورد مثبت و منطقی دارند.



23. زن و مرد در کنار یکدیگر هستند نه رو در رو و رقیب یکدیگر، آنها رفیق هم هستند و واکنش منفی از خود نشان نمی دهند.



24. خانواده های خوشبخت، تلاش دارند که بچه های خوب و خوشبختی نیز به جامعه تحویل دهند.