۱۳۹۰ اردیبهشت ۸, پنجشنبه

اطفال و نوجوانان از شنیدن بروز اختلافات در کمیته المپیک و فدراسیون فوتبال اندوهگین اند!



کاووس سیاووش
اخیراً رسانه ها اطلاع دادند که تشنجی میان کمیته المپیک و فدراسیون فوتبال ایجاد شده و در نتیجه آن وسایل فدراسیون فوتبال شکسته. علاقمندان تیم فوتبال جوانان و نو جوانان از شنیدم این خبر بسیار اندوهگین شدند. در کشوری که میدان فوتبال معیاری کمتر وجود دارد و اصلاً به بازی فوتبال، والیبال و سپورت های رزمی توجه صورت نمیگیرد، در چنین وضعیت به جان هم افتادن سپورت مینان، یک مصیبت است.
اطفال و نوجوانان میخواهند که ورزشکاران کشور به عوض اختلاف با هم، دست به دست هم داده طرح هایی بخاطر ساختن استودیوم های ورزشی در نواحی 17 گانه شهر کابل و ولایات افغانستان به حکومت تقدیم کنند.
اطفال و نوجوان میخواهند کمیته المپیک به همکاری ورزشکاران جشنواره های بزرگ سپورتی در مرکز و ولایات دایر کنند.
جوانان و نوجوانان و اطفال میخواهند، تیم های منتخب ورزشکاران افغانستان تشویق شوند و امکانات برای شان مساعد شود تا بتوانند در مسابقات بین المللی خوبتر بدرخشند.
توقع ما از کمیته المپیک و فدراسیون فوتبال آنست که اختلافات شانرا کنار گذاشته در باره رشد و انکشاف سپورت در افغانستان فکرکنند.

۱۳۹۰ اردیبهشت ۳, شنبه

مسی در جمع 100 شخصیت تاثیرگذار سال به انتخاب تایمز

سایت گل- لیونل مسی، تنها فوتبالیستی است که نامش را در جمع 100 شخصیت تاثیرگذار سال می بیند. این درحالی است که در این لیست نام ورزشکاران دیگری از جمله کیم کلایسترس، تنیسور سرشناس زن و یا شخصیتهای سیاسی، اقتصادی و هنری، مثل باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا ، وائل قونیم، لیدر انقلاب مصر و جاستین بیبر، خواننده سرشناست دیده می شود.

تیری آنری هم تیمی سابق مسی در بارسلونا هم در تشریح این ستاره گفت:« مسی،پسر ریزه میزه ای است و به نظر می رسد که هیچ وقت به تو آسیبی نمی رساند ولی اگر توپ را به او بدهی، برایت مشکل ایجاد می کند। مسی یک رقابت کننده مادرزاد است. و هیچ وقت نمی خواهد ببازد، حتی در تمرینات. او مرا یاد مارادونا می اندازد. شیوه عبور دادن توپ از بازیکنان حریف ، دریبلها و حرکتهای پابه توپش که همیشه به گل منتهی می شود.»


در لیست 100 چهره تاثیرگذار سال از سوی مجله تایمز، نام افراد سرشناسی از جمله جولیان آسانژ، کیم کلایسترز، احمد شجاع پاشا، میچله اوباما، نیکلا سارکوزی، پرینس ویلیام و کیت میدلتون، هیلاری کلینتون، مقتدی صدر، سیف الاسلام قذافی، حسن نصرالله، اپرا وینفری، دیوید کامرون، استینگ، باراک اوباما، لیونل مسی و آرونا روی دیده می شود.

ابراز نگرانی از ازدواج دختران افغان در سنين پايين

به گزارش خبرگزاری یونیسف، کودکان افغان تحت بدترین شرایط در سطح جهان زندگی می کنند. “دانیل توُله”، نماینده یونیسف در افغانستان ضمن بیان این مطلب به خبرگزاری یونیسف، گفت که سی سال جنگ حتی بقای صرف را برای این کودکان دشوار کرده است و افزود که طی دیداری از یک اقامتگاه زنان، دختر 9 ساله ای را دیده است که به اجبار همسر مردی بسیار مسن‌تر از خود شده است. طبق آمار یونیسف، تنها در سال 2009، 43 درصد از زنان 20 تا 24 ساله کنونی، در سن کمتر از 18 سال به شوهر داده شده‌اند. شوهران این دختران حداقل دو برابر آن‌ها سن دارند و آن‌ها را مجبور به آمیزش جنسی می‌کنند. طبق آمار سال 2008 یونیسف، یک سوم کودکان افغان پیش از رسیدن به 5 سالگی دچار مرگ و میر می‌شود.


از سوی دیگر مديکا مونديال که يک موسسه آلمانی مدافع حقوق زنان است از ميزان ازدواج دختران در سنين پايين در افغانستان ابراز نگرانی کرده است. ارزيابی های اين موسسه نشان می دهد که شمار زيادی از دختران افغان در سنين کمتر از شانزده سال و حتی گاهی در سنين 9 و 10 سال ازدواج می کنند و يا وادار به ازدواج می شوند. اين موسسه با بررسی يکی از بيمارستانهای بزرگ شهر کابل به اين نتيجه رسيده است که 24 درصد زايمانها در اين مرکز درمانی، متعلق به مادران زير 19 سال است.


همچنين ارزيابي ها از يک دبيرستان دخترانه در پايتخت افغانستان نیز نشان داده است که ده درصد دانش آموزان اين مدرسه، يا متاهل بوده اند و يا دوران نامزدی را سپری می کرده اند. موسسه با ارائه تحقيقاتی پيرامون وضعيت سنی ازدواج دختران افغان قصد دارد تا اين مشکل را در سطحی وسيع مطرح کند و پيرامون راههای حل آن بررسی هايی را انجام دهد
یکی از کارمندان موسسه مديکا مونديال، در همایشی که به منظور بررسی وضعيت ازدواج دختران در سنين پايين داير شده بود گفت که مساله ازداج دختران در سنين پايين در افغانستان مشکلی سرتاسری و جدی است. خانم بهگام گفت که علی رغم اينکه سن قانونی ازدواج برای دختران در افغانستان 16 سال است، اما تاکنون با پديده ازدواج دختران در سنين پايين که پيامدهای سختی را برای آنان دارد، هيچ برخوردی نشده است.

همچنين رييس موسسه مديکا مونديال گفت که اين موسسه با ارائه تحقيقاتی پيرامون وضعيت سنی ازدواج دختران افغان قصد دارد تا اين مشکل را در سطحی وسيع مطرح کند و پيرامون راههای حل آن بررسی هايی را انجام دهد. او گفت که موسسه مديکا مونديال نتوانسته است به دلیل عدم ثبت ازدواج در مراکز اداری افغانستان آمار دقيقی پيرامون سنين ازدواج در افغانستان تهيه کند.


افغانستان از جمله کشورهايی است که بالاترين آمار مرگ و مير مادران در آن ثبت شده و برخی تحقيقات نشان می دهد که دليل بخش قابل توجهی از اين مرگ و ميرها ازدواج در سنين پايين است। موسسه مديکا مونديال که به فعاليتهای بشر دوستانه در امور زنان می پردازد از سال 2002 فعاليتش را در افغانستان آغاز کرده است.

از وبلاگ جهان زن

۱۳۹۰ فروردین ۲۸, یکشنبه

نبرد ستاره ها به تساوی انجامید

نگارنده: احمد کاووس سیاووش

به گزارش سایت گل در هفته سی و دوم رقابت های لا لیگا یا لیگ اسپانیا دیدار بین تیم های ریال و بارسلونا پیگیری شد। این بازی ها که به ال کلاسیکو معروف اند در این روز ها چهار بار برگزار خواهد شد که یکی از آن سپری شد।




در این بازی که در خانه ریال یعنی در سانتیاگو برنابیو برگزار گردیده بود ریال به دنبال انتقام باخت پنج بر صفر شان در نو کمپ بودند اما موفق به این کار نشدند। این بازی که اکثراً به دست بارسلونا بود، قرار آمار ها قریب هفتاد و پنج درصد مالکیت توپ نزد کاتالان ها بود।




از واقعات مهم این ال کلاسیکو میتوان پنالتی دقیقه پنجاه و سه که باعث اخراج راول البیول بازیکن ریالی که بخاطر انجام دادن فول به روی دیوید ویا در موقعیت صد در صد گلزنی شد، نام برد که لیونل مسی ستاره تیم بارسلونا این پنالتی را به گول تبدیل کرد و رکورد گل نزدنش به تیم های مورینیو را شکستاند।




واقعه دوم در دقیقه هشتاد و دوم که درست هشت دقیقه تا انتهای دیدار مانده بود رخ داد، در این دقیقه روی خطای دنی آلویس بروی مارسلو داور پنالتی اعلام نمود که این پنالتی را هم کریس رونالدو ستاره ریال به گل تبدیل کرد।




نکته جالب توجه اینکه این ال کلاسیکو با هشت کارت زرد و یک کارت سرخ همراه بود।




قابل یاد آوریست که بارسلونا با وجود آنکه سیستم «تیکی تاکا» خود را به نمایش کشید اما این بارسلونایی نبود که همه از آن انتظار داشتند।

۱۳۹۰ فروردین ۲۱, یکشنبه

تیم ملی فوتبال افغانستان رقیبش سریلانکا را در نیپال شکست داد

تیم ملی فوتبال افغانستان در یک بازی دیدنی امروز رقیبش سریلانکا را در نیپال 1- 0 شکست داد।


دو روز پیش در یک بازی دیگر به سلسلهء مسابقات راه یابی به چلنج کپ، تیم فوتبال افغانستان در برابر میزبانش نیپال 1-0 شکست خرده بود।


به سلسلهء همین بازیها قرار است به روز دوشنبه فوتبالران افغان در برابر حریف نیرومند شان، کوریای شمالی ، به میدان بروند।


رادیو آزادی

۱۳۹۰ فروردین ۱۸, پنجشنبه

شیوه های درمان لکنت زبان کودکان از دید کارشناسان


شنیدن اولین کلمات از زبان کودک یکی از شیرین ترین و به یادماندنی ترین لحظات زندگی هر پدر و مادری است.



اما این مرحله شیرین از زندگی کودک نقشی مهم و حیاتی نیز دارد، چرا که کوچک ترین بی توجهی به مشکلات آن می تواند تبعات بسیاری در پی داشته باشد.



سعیده احمدی، کارشناس ارشد گفتار درمانی در این باره به «جام جم» می گوید: «گفتار درمانی یکی از شاخه های علوم توانبخشی است که برای کمک و درمان اختلالات گفتار و زبان مانند لکنت مورد استفاده قرار می گیرد.»



وی به برخی موارد اختلالات گفتاری اشاره می کند و توضیح می دهد: «اختلال یادگیری زبان به این معنی است که بعضی بچه ها دیر شروع به حرف زدن می کنند و برای این کار به کمک های تخصصی نیاز دارند. البته معمولا بچه هایی که اختلال یادگیری زبان دارند، در مدرسه هم با مشکل مواجه خواهند شد. چون زیربنای یادگیری خواندن و نوشتن، زبان است.



در این موارد نیز «گفتاردرمانگر» در بخشی که مشکل زیربنای زبانی دارد، می تواند به کودک کمک کند.»



وی ادامه می دهد: «اختلالات تلفظی هم از دیگر مشکلات است.



البته در این مورد لازم است دقت داشته باشیم هر چه سن کمتر باشد، درمان هم بهتر و راحت تر صورت می گیرد، اما باز هم بزرگسالانی که اختلالات تلفظی دارند، می توانند برای درمان مراجعه کنند.»



کودکانی که عقب ماندگی ذهنی دارند و بچه های کم شنوا هم از دیگر گروه هایی هستند که گفتار درمانگرها با آنها کار خواهند کرد.



شایع ترین اختلال گفتار



یکی از مشکلاتی که شاید بیشتر هم با آن آشنا باشیم، لکنت زبان است.



سعیده احمدی در این مورد توضیح می دهد: «با این که لکنت از کودکی و در سنین زیر ۶ سال شروع می شود، اما گاهی ممکن است درمان نشود و تا بزرگسالی ادامه پیدا کند।»



وی می افزاید: «لکنت زبان شایع ترین مشکلی است که میان بچه های عادی وجود دارد. به طور تقریبی ۵ درصد بچه های زیر ۶ سال در دوره ای دچار ناروانی سخن گفتن و لکنت می شوند.»



وی به والدین توصیه می کند هیچ وقت با تصور این که شاید لکنت زبان کودک خودش خوب شود، نسبت به این مشکل بی اعتنا نباشند. این کارشناس گفتاردرمانی یادآور می شود: «گفتار درمانگر به والدین مشاوره خواهد داد که با چه کارهایی لکنت زبان کودک بهبود می یابد।



به عنوان مثال شاید والدین باید عادت های گفتاری شان را تغییر دهند یا تغییراتی در ارتباط شان با کودک ایجاد کنند. بنابراین اگر آنها چنین مواردی را رعایت کنند، به احتمال زیاد این مشکل کودک نیز درمان خواهد شد.»



احمدی با تاکید بر این نکته که اگر درمان در همان سنین زیر ۶ سال شروع شود، خیلی بهتر بوده و اکثرا هم موفقیت آمیز است، توضیح می دهد: «اگر لکنت زبان کودک زیر ۶ سال درمان نشود، وقتی وارد مدرسه می شود آگاهی زبانی وی بالا رفته و متوجه مشکل گفتاری خود می شود.



همچنین بچه های دیگر هم متوجه این تفاوت خواهند شد، در نتیجه کودک دچار استرس و اضطراب شده و پس از این دیگر لکنت، یک اختلال ساده گفتاری نیست. بلکه موارد روحی، روانی نیز بر لکنت تاثیر گذاشته و درمان آن را مشکل تر می سازد.



به همین دلیل همیشه توصیه می شود به محض این که اولین علائم ناروانی را در سخن گفتن کودک مشاهده کردید، حتما با یک گفتار درمانگر مشورت کنید.»



وی می افزاید: «زمانی که کودک خوب شد نیز ارتباط با گفتار درمانگر را قطع نکنید. چون لکنت در ابتدا گاهی هست و گاهی نیست. اما والدین نباید تصور کنند در دوره هایی که لکنت وجود ندارد، کودک خوب شده است و در نتیجه درمان را رها کنند. بلکه نظارت گفتار درمانگر باید یک تا دو سال ادامه داشته باشد تا از بهبود قطعی مطمئن شویم.»



سن حرف زدن کودک



کودکان در سنین متفاوتی شروع به حرف زدن می کنند و به همین دلیل حد متوسطی برای تعداد لغات و حرف زدن آنها در نظر گرفته می شود.



احمدی می گوید: «معمولا در یک سالگی بچه به طور متوسط باید ۳ کلمه یاد گرفته باشد و تا یک و نیم سالگی این مقدار به ۲۰ کلمه برسد،که در مورد بعضی ها بیشتر است و بعضی ها کمتر.این تعداد کلمات با افزایش سن کودک نیز افزایش می یابد.



در نتیجه اگر مشخص شد کودک از حد متوسط هم کمتر حرف می زند، باید به متخصص مراجعه کنیم.»



وی می افزاید: «اگر کودکی ۳ سال دارد و خیلی کم حرف می زند، حتما باید به متخصص مراجعه کرد، چون کم کم دارد به سنین مدرسه رفتن هم نزدیک می شود.



البته ممکن است در خانواده این دیر حرف زدن را مربوط به مسائل ارثی بدانند و در نتیجه اقدامی برای بهبود آن نکنند. با این که این مورد زمینه ارثی هم دارد، باید دقت داشته باشیم که این اختلال در همه به یک شدت به ارث نمی رسد.



همچنین ممکن است فردی که در خانواده همین مشکل را داشته از نظر تحصیلی هم موفق نبوده باشد.



درحالی که هیچ کس نمی داند علت اصلی مشکل وی در خواندن و نوشتن، در حقیقت زیر بنای ضعیف زبانی است.»



در نتیجه مشخص است که با مشاهده کوچک ترین نشانه ای از اختلالات گفتاری باید به گفتار درمانگر مراجعه کرد تا از بروز مشکلات بعدی پیشگیری شود.


jamejamonline

۱۳۹۰ فروردین ۱۵, دوشنبه

اطفال زحمتکش


در گرامیداشت از روز جهانی ماین پاکی


فصل تابستان بود، آفتاب جهانتاب بر دشت های پر از گل های خود روی صحرایی می تابید و رود خانه در کنار قریه فریاد کنان و کف آلود چون روح روان جاری بود।


خانه اسد و سالم در کنار رود خانه و اطراف پوسته ها قرار داشت. روز جمه بود، اسد و سالم که از مکتب رخصت بودند، توپ را گرفته بخاطر بازی سوی اطراف پوسته ها رفتند.

در راه ویس دوست دیگر شان به آنان مقابل شد. اسد خوست تا ویس هم با آنان به اطراف پوسته ها برود تا با هم بازی نمایند ولی ویس با رفتن به سوی اطراف پوسته مخالفت نموده گفت:

روز قبل یک گروپ از معلمین موسسه حمایت اطفال به صنف ما آمده و به ما تشریح کردند که در اطراف پوسته ها، تعمیرات مخروبه و محلاتیکه قبلاً صحنه جنگ بودند امکان ماین گذاری وجود دارد و رفتن به آنجا ها خطرناک می باشد.

اسد و سالم با شنیدن حرفهای ویس از رفتن بسوی اطراف پوسته ها صرف نظر نموده همراه ویس به خانه رفتند، اسد گفت:

کاشکی این معلم صاحبان یک روز به صنف ما هم بیایند و ما را از خطران ماین آگاه سازند، اسد و سالم تصمیم گرفتند کار خانگی را که معلم ریاضی برای شان روز قبل داده بود، اجرا نمایند و از گشت و گذار به محلات مایندار صرف نظر کردند.


پیام: آنچه را در باره ماین آموخته اید به سایر اطفال بیاموزانید

از کتاب اطفال و ماین


به انتخاب کاووس سیاووش