محققان دانشگاه آکسفورد در بریتانیا می گویند نوزادانی که به مدت چهار ماه یا بیشتر از شیر مادر تغذیه کرده اند، در آینده دچار مشکلات رفتاری کمتری می شوند.
این محققان در گزارشی که در مجله آرشیوهای بیماری های کودکان منتشر کرده اند، گفته اند ترکیب شیر مادر عامل موثری در کاهش موارد بروز ناهنجاری های رفتاری است.
این مطالعه بر روی ده هزار مادر و نوزادان آنها انجام شده است.
بر اساس گزارش منتشر شده، تغذیه با شیر مادر در نزدیک تر کردن رابطه مادر و فرزند هم موثر است.
محققان پیش تر گزارش های زیادی درباره تاثیر مثبت تغذیه با شیر مادر مانند کاهش احتمال بروز عفونت های مختلف و کاستن از ابتلا به چاقی در دوران بزرگسالی منتشر کرده بودند.
'ناهنجاری'
هنگامی که کودکان مورد ارزیابی به سن ۵ سالگی می رسیدند، محققان از مادرانشان درباره بروز مشکلات رفتاری مانند هیجان، بی قراری، دروغگویی و دزدی سوال کردند.
نتیجه این مطالعه نشان داد که این مشکلات تنها در ۶ درصد کودکان تغذیه شده با شیر مادر بروز کرده است، در حالی که ۱۶ درصد کودکان تغذیه شده با شیر خشک دچار این ناهنجاری ها بودند.
نکته دیگری که به وسیله محققان گزارش شده این است که بیشتر مادرانی که به فرزندانشان شیر داده اند، سن بالاتری داشتند، تحصیل کرده تر بودند و به طبقه اجتماعی بهتری تعلق داشتند.
با این حال، محققان با حذف عوامل اجتماعی و خانوادگی کودکان مورد مطالعه باز هم به این نتیجه رسیدند که کودکانی که از شیر مادر تغذیه نکرده اند، ۳۰ درصد بیشتر دچار مشکلات رفتاری می شوند.
به گفته ماریا کوئیگلی، سرپرست محققان دانشگاه آکسفورد، شیر مادر حاوی مقادیر زیادی از نوع خاصی از اسید چرب، هورمون رشد و هورمون های مختلف است که در رشد مغز و سیستم عصبی موثر است.
یکی دیگر از تاثیرهای مثبت تغذیه با شیر مادر، ارتباط بیشتر مادران با فرزندان است که باعث تقویت مهارت های اجتماعی شیرخواران می شود.
کودکانی که از شیرمادر تغذیه می کنند همچنین کمتر دچار بیماری هایی می شوند که می تواند تاثیر منفی بر رفتارشان داشته باشد.
کالج سلطنتی ماماهای بریتانیا با استقبال از نتیجه تحقیقات دانشگاه آکسفورد اعلام کرد این تحقیق تایید کننده نتیجه مطالعات پیشین درباره فایده تغذیه با شیر مادر است.
جانت فایل، از کارشناسان این کالج گفت برخورداری مادران از حمایت و کمک لازم برای شیردهی فرزندانشان ضروری است.
ولی او گفت بیش از اندازه بر نتیجه این تحقیقات تاکید داشت.
خانم فایل گفت: "ما نباید به مادرانی که نتوانسته اند به فرزندانشان شیر بدهند و احساس گناه می کنند، پیام های منفی بفرستیم।"
انترنت
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر